diumenge, 11 de juliol del 2010

Circular per La Canal del Pou del Gat



Situació
Avui voliem fer una circular força més llarga que trobareu més detallada en l'enllaç Canal del Pou del Gat-Canal Plana-Serra de les Lluernes, però per culpa de l'alta temperatura extrema no l'hem pogut realitzar, el juliol ens a escanyat i esgotat i em tingut que escurça-ro una mica. Hem trobat altres senderistes que els a passat al mateix, i d'altres que només han fet part del recorregut que volien fer i han tornat enrere.
Al final hem pogut realitzar la circular sortin del Monestir cap als Degotalls i em encarat la Canal del Pou del Gat fins trobar-nos el camí de l'arrel, que em continuat travessant part de la Tebaida, els Flautats i baixant per la Plaça de Santa Anna les Escales dels Pobres passant pel Pas dels Francesos fins la Font del Portal al Monestir, punt de sortida i arribada.


Els Degotalls
Desprès de donar un vol per la Basílica, baixant cap al Portal hi ha una renglera de Magnòlies que avui estaven en plena flor, quina preciositat, n'he fet una foto.
Hem seguit cap als Degotalls que desprès de la pujada just a la sortida del derrere dels monjos, hi ha una bassa amb nenúfars que també ara estan en flor.
Darrerament,  en el primer banc d'obra del camí hem esmorzat a l'ombra, des d'aquí hem pogut observar que hi havia moltíssima menys gent que d'altres caps de setmana.


Canal del Pou del Gat
Seguim recorrent els Degotalls i baixem per la Baixada dels Geperuts, fins quasi al final, que trobem a l'esquerra la torrentada que puja pel Canal del Pou del Gat, avui poc desprès de començar a pujar a mà esquerra del canal mig tapat i embrossat de bardisses i arítjols, l'hem trobat amb el broc tapat i en cimentat, però del gat res de res.
Seguim pel mig del Canal salvant una i una altre vegada les roques que ens dificulten el pas fins trobar un gir a l'esquerra que a partir d'ara ens portarà vorejant el torrent per la seva esquerra, desprès més amunt trobem un petit pas horitzontal amb corda de suport fixa. El superem i ara seguim pujant per un corriol pel mig de l'alzinar fins trobar la cruïlla amb el camí de l'Arrel, al coll de la Canal del Pou del Gat 865m.


Camí de l'Arrel
Aquí desprès de la fatigosa i asfixiant pujada, hem de tenir en compte que hem pujat per una canal completament obaga i molt divertida,  encara que tot i així ens hem ofegat.
Per tant en lloc d'anar a buscar la Canal Plana anem per l'esquerra direcció al Pla de la Trinitat, seguim buscant i creuant per la frescor dels alzinars i patint la cremor del sol els plans oberts convivint amb el Té de Roca que ara esta esplèndid i ben aponcellat, aquí a la Trinitat no trobarem cap arbre a prop del camí, aquí a sota l'ermita de Sant Benet parem una estona per menjar-nos una taronja, i sens convida una papallona, i seguim fins arribar a Santa Anna on fem fotos de rigor de l'espectacular posada en escena dels Gorros, preciós.


Les Escales dels Pobres
-el nom prové del fet que en segles passats prop d'aquest indret hi havia una casa on eren acollits els pobres i els rodamóns-.
Seguim baixant les vertiginoses escales amb graons d'obra fins trobar el coll natural del Pas dels Francesos


El Pas dels Francesos
La Llegenda
Recorda el lloc per on van passar els francesos quan van envair la muntanya. Anaven guiats per un traïdor de la terra que coneixia  bé els viaranys de la serralada. La primera escopetada que van engegar els catalans, va tocar el traïdor que no havia tingut escrúpols de vendre's al enemic pel diner miserable.
El seu cos va caure rodolant per la muntanya i va anar a parar daltabaix d'un single. En anar roques avall van escapar-se-li els diners de mal Judes que havia cobrat per la seva traïdoria, que, com que eren de mal just, en escampar-se van tornar-se pedres perquè ningú no caigués en la temptació de voler-los recollir i no es condemnés com va fer-ho ell.
Baixem aquest pas natural preciós, encaixats entre les roques dels costats per continuar descendint pel recorregut dins el torrent de Santa Maria fins arribar a la Font del Portal, punt d'inici i final. Siauuuuuuuuuuuuu