dilluns, 16 d’abril del 2012

Via Camí de l'Alsina


MONTSERRAT, Pas dels Francesos
nosaltres només fem els 3 últims llargs que son els més macos.
Via Camí de l'Alsina (en memòria de Josep M. Alsina) V+ Obligat
Equipament parabolts
Cordada: Francisco i Xarli
Data: 08 d’abril de 2012
Descripció: Hi accedirem des del Monestir, des de la Plaça de la Creu pugem pel costat de les tendes fins a la Font del Portal. D'allí continuem cap a ponent per les Escales dels Pobres. Un cop passat el pont de fusta, al costat del Bassal dels Coloms, la via comença a la dreta, en una paret gastada.
Té dues possibles entrades. Una per la placa, de 6a+ i molt ben cosida, amb 5 llargs, o un parell de voltes d’escala més amunt per la canal herbosa, a on entrem per fer a partir del 3 llarg de  IV grau segons ressenyes.
Nosaltres vam tirar per la canal herbosa a fer els 3 últims llargs, que son els més macos i segurs.
El Francisco com de costum fa de primer i jo de segon durant tota la via, (de moment).
A la primera tirada em de superar una cella en flanqueig cap a l’esquerra, que ens fa patir una miqueta, que es el que fa atractiu aquest llarg.
El segon llarg es un senzill IV, per disfrutar i més de segon, hahah.
El tercer llarg es una passada, es un mur completament vertical i tirant en algun tram d’esquenes, es tota una paret continuada de V amb preses petites, que has de agafar-te amb calma i disfrutar.
Un cop al cim sembla mentira haver superat aquest bell mur natural, amb semblança infranquejable.
A dalt de tot surt a vint metres a la dreta de la Miranda dels Ermitans, un mirador únic per el seu enclavament sobre la basílica.
Nosaltres ara baixem de passeig entre mig dels turistes embadats pels cims que els envolta inapreciables de la nostre gesta, per les escales i l’engost pas dels francesos fins el Monestir.