divendres, 13 de juliol del 2012

Sector Vista-Pirineu Escalada Esportiva


Aquest matí dissabte 7 de juliol he quedat per primera vegada amb el Manel Niubo a l’aparcament del Carrefour de Manresa per anar a fer esportiva, es la primera vegada que sortim junts i per atzars de la vida,  i fer algun sector que ell coneix, per més sorpreses anem a buscar un altre noi amic d’ell i ara també amic meu el Jonny.Herber, per conèixer-nos i practicar esportiva a la Urbanització Vista-Pirineu d'Artés.
Aproximació:

Sortint del Centre Comercial a la rotonda agafar direcció Berga-Vic, més endavant trobarem a ma dreta un altre trencall Berga-Vic, agafar-lo i ara teniu que escollir  direcció Vic es la N-141, que ja no tindreu que deixar fins arribar a la rotonda a on al mig i ben clar posa Calders, dons ara cap a Calders Carretera B-431.
Quan creuem el poplet a 3,4 Km. sense desviar-nos per res trobarem a la nostre dreta un gran retul que ja hi diu Vista-Pirineu i a sota Artés, just per davant d’aquesta indicació a la dreta trobareu suficient espai al costat d’un diposit d’aigua per deixar el cotxe, jo ja el vaig encara per sortir.

Inici
Ara teniu que caminar en direcció contraria i paral·lela a la carretera que en vingut, veureu un caminal del mateix trepitjar una mica perdedor, el seguiu, (menys de 100 metres) i en molt pocs metres trobareu unes cordes fixes nuades, que ens ajudant a baixar, (compte perquè encara que no es molt difícil podeu relliscar) per trobar un altre tram amb grapes, com una mini-ferrada, que ens ajuden a arribar al sector.
Aquest es un lloc molt amagat amb una aproximació al sector, amb cordes fixes i una mini-ferrata per arribar a la zona d'escalada, esta a l'ombra tot el dia, encara que feia xafogor.
La primera via que ells han fet d'escalfament, que per mi ja anava en serio a sigut la primera que trobem només baixar per les grapes, Via La Llastre 5c, encara que es la via més fàcil del sector va be per escalfar les articulacions i gaudir del major tram que te en bavaresa.
Desprès en fet la següent que trobem en tombar la placa de roca, la Via Bicoca 6a., més complicada per la finura de mans i peus de la via.
I, per últim ells han fet la via Matafaluga 7b i que jo he gaudit molt fent d'espectador i gravant el vídeo en el torn del Jonny, la propera vegada ja gravaré al Manel, de totes maneres es un luxe veure aquests nois treballar en aquest nivell i condició física.
Es una zona poc coneguda, petita però amb tot el que busquem, tranquil·la i a l’ombra tot el dia, amb molt de grau i desploms en els que els més agosarats s'ho podent passar d'allò més be. Siauuuuuuuuu