diumenge, 23 de febrer del 2014

Masies d'Aiguaviva Caminada Circular

Caminada: Circular pel les Masies d’Aiguaviva
Distancia: 10,840 Km.
Horaris: 3 hores i mitja parant a esmorzar
Desnivell màxim acumulat: 730 m.
Desnivell mínim acumulat:  427 m.
Dificultat: Fàcil
Integrants: Marga Flores, Xarli i Mel
Data: 23.02.14
Informació addicional: Cal portar tot lo personal e imprescindible depenent del mes de l’any en que la fem, menjar, beguda i tot el mínim necessari per una caminada tranquil·la i fàcil per poder fer en família o pel plaer de caminar.

Com arribar en cotxe a traves del track de Wikiloc

Resum:

Avui hem anat a fer aquesta caminada circular de 11 Km, sense pretensions, no hi ha grans cims, ni coves, només per fer corre la Mel per pistes forestals còmodes i amples, entre el contrast de frondosos bosquets i vinyes de ceps, al final és com fer un joc de l'oca, entre Masies i Masos, pocs d'ells habitats, alguns reconstruïts i molts en ruïnes. Hem passat un matí gaudint del sol, de la nostra intimitat i de la Mel, perquè poca gent et creues durant el recorregut. Tot un canvi de costums on al final si et ve de gust a Aiguaviva pots menjar-te una calçotada que has pogut encarregar ja en l'anada (al Celler). 

0 Km. Inici:
Aparquem davant l’església de Sant Pere d’Aiguaviva (N41 21.139 E1 30.229), comencem a caminar carrer amunt travessant pel mig de les pintoresques cases i per davant del Bar/Restaurant El Celler, sense deixa la seva vorera seguim carrer amunt i seguim endavant per la dreta, sortint ràpidament del petit poblet pertanyent al Baix Penedès i agregat de la Juncosa del Montmell. És el camí de Cal Bocas, la Marga troba caigut al terra un bonic niu que ens guardem per la nostre col·lecció particular i seguim.
708 metres Can Bocas
Quan arribem a l’alçada de la Masia podem veure un parell de gossos cridaners, potser advertits per la presencia de la Mel, un d’ells es un Podenc molt maco, aviat deixem la Masia que dona nom al camí a la dreta i seguim per un petit corriol que en principi ens fa dubtar del traçat, però anem be, ara fem unes giragonses per unes vinyes, traçades mil·limètricament disposant els ceps en files perfectes i marcials.
672m./1,380Km. Cal Mingo Saliu
Anem a passar per sota mateix de Cal Mingo Saliu, però sense arribar-hi, per continuar endavant uns pocs metres, com ja son les 10:00 parem a un costat de la pista a esmorzar, per desprès seguir per la pista fins una cruïlla clara.
500m./1,880Km. Ermita de Sant Miquel
Que en principi continuem endavant fins trobar-nos amb l’ermita de Sant Miquel, fem unes fotos i tornem a la cruïlla per agafar el camí que ara surt cap a la dreta, fins a Cal Torró.
1,100Km./2,980Km.Can Fesol
En aquesta cruïlla seguim recte deixant el Mas a la dreta per arribar-nos a veure Can Fessol. Un bonic Mas, encara habitat i que destaca per l'enorme roure que te al seu davant, es un bon lloc per esmorzar, si no ho haveu fet. 
632m./ 3,612Km. Cant Torró
Ara desfarem el camí fins a Can Torró i just desprès del Mas, a la cruïlla agafem el camí de l'esquerra.
110m./ 3,722Km. La Pedrera
Immediatament en un nou trencall davant d'una edificació, de nom La Pedrera, (podeu fixar-vos amb el seu rellotge de sol), girem a l'esquerra.
Seguim la pista que ens porta a passar pel costat de les vinyes del Fondo del Milà. 
1,100/ 4,822Km. Torrent Les Pereres
Desprès d'un llarg revolt a la dreta, arribem al camí de Mas Solà, coincident amb la llera del torrent de Les Pereres. Seguirem cap a l'esquerra en un gir brusc.
810/ 5,632Km., Can Vinyals
seguim ara per una pista ampla i prou còmoda fins passar per davant de Can Vinyals, un Mas enrunat que comptava amb pou, safareig i estable.
Només passar-lo tenim que agafar el camí de més a l’esquerra i en pocs metres trobem un altre cruïlla a on girem a l’esquerra, anem caminant i de lluny a la nostre dreta veiem a Cal Ticot, que nosaltres no hi anirem.
Aquí davant del Montmell comencem a tancar el cercle de la nostre caminada.
1,300/ 6,932Km., Torre Milà
Seguirem el camí principal, ara ja en una potent pujada que ens l’agafem tranquil·lament per poder anar bufant, fins passar per davant de la enderrocada Torre Milà, que ens queda a la dreta. En el següent encreuament trobem un pal indicador que ja ens guia en direcció a Aiguaviva, ara la pista va voltant entre mig d’un bosc forestal d’explotació molt maco i cuidat pel que només tenim que anar seguint les indicacions a Aiguaviva i gaudint de l’entorn fins arribar a la cruïlla del camí que porta a Can Bocas, però ara nosaltres l’agafem cap a la dreta per anar al poble que ja tenim a la vista.
10,840Kms. Aiguaviva
Si voleu a l’alçada del Celler agafeu el camí que puja a l’esquerra i us podeu arribar a visitar al monumental Freixe d'Aiguaviva, arbre catalogat per la Generalitat de Catalunya. 

Aquest ruta No està senyalitzada, cal seguir el GPS o les escaduseres indicacions. 

Fins la propera Siauuuuuuu


Aquí teniu al vídeo de fotos de la caminada