diumenge, 2 de març del 2014

Cingleres de Tavertet-Caminada Circular

Aquest últims dies he vist moltes fotos de l'amic Toni Jiménez, que viu aquí en el Castell de Tavertet al costat del mirador, d'aquest entorn tant desconegut per mi i que ben encuriosit he decidit apropar-mi en família, en un plan molt de tranqui, hem fet la volta més senzilla i turística del lloc, però tot i així a valgut molt la pena, es més maco del que tots nosaltres ens esperavam i ens a quedat un regust de poc i amb moltes ganes de tornar-hi, això si, més canyeros, amb més temps per fer la volta més llarga.


Caminada: Circular per les cingleres de Tavertet

Distancia: 7,9 Km.

Horaris: 3,30 hores parant a esmorzar i fer moltes fotos.

Desnivell màxim acumulat: 175 m.
Desnivell mínim acumulat: 175 m.
Dificultat: Fàcil
Integrants: Marga Flores, Mercè GF, Xarli, Mel i Brizz
Data: 02.03.14
Informació addicional: Cal portar tot lo personal e imprescindible depenent del mes de l’any en que la fem, menjar, beguda i tot el mínim necessari per una caminada tranquil·la i fàcil per poder fer en família o pel plaer de caminar.


Inici:
Arribem a Tavertet per la Carretera BV-5207, a l’entrada ben senyalitzat ja trobem l’aparcament general, un cop en peus i situats sortim de l’aparcament cap a la dreta i ja veiem la caseta d’Informació (159m.), a la que tot i portant una idea mi acosto per saber més d’aquest lloc i per 0,20 Ctms. et donen uns plànols, sortim i en el mateix carrer que estem Jaume Balmes, ja agafem la direcció cap al Castell, travessant (400m.), aquesta part més nova de cases rurals. 
Al cap del carrer ja sortim a un descampat on podem trobar les primeres indicacions, nosaltres a totes les cruïlles indicades sempre anem a l’esquerra, tant fàcil i senzill com això.
Des d’aquestes indicacions a uns 400 metres a l’esquerra ja trobem una bona terrassa per para a fer les primeres fotos i esmorzar perquè son quarts d’onze.
A partir d’aquí caminem tot endavant per la pista ampla i còmode un quilometre fins trobar un camí ampla a l’esquerra, agafem aquest que porta al cap d’avall al Castell, però ens fa passar arran de cingleres, val la pena fer aquesta petita volta en la que no fem un pas enrere.
A uns 160m. trobem una tanca de filat que cal obrir i tornar a tancar, cal ser respectuosos i no esverar les vedelles que anirem trobant, la Mel i la Brizz volen jugar o foratitjar-les les que no els hi fan ni cas.
Anem gaudint del paisatge que es d’una gran bellesa i que volem acaparar en fotos, desprès d’uns 760m. trobem un altre tanca del filat, que també cal anar en cure d’obrir i tancar i ja sortim a la pista principal on trobem més indicadors.
Seguim endavant uns 80m. i ens trobem en un altre cruïlla que es el punt d’inici i final de la circular al Pla del Castell, aquí davant nostre veiem unes edificacions que resulta que son el Castell de Tavertet que tots anem buscant com tontos, amb un destacat turonet emmurallat.
Be a partir d’aquí seguim per l’esquerra per anar a fer la circular, en uns 360m., trobem indicat el Mirador, a on val la pena parar per fer alguna panoràmica de tot el pantà de Sau que queda als nostres peus, encara que molt avall de les cingleres. 
Mentre veiem volta, uns grans ocells per sobre els nostres caps, de cop irromp la nostre tranquil·litat un soroll d'aviació, primer veiem una avioneta sobrevolant el pantà i al seu darrere un helicòpter teledirigit però de mida bastant gran, tal com el veiem de lluny i també un helicòpter ultra-lleuger amb dues persones , tant que quasi no se li veu el color groc de la planxa.
Els hi faig fotos, però son tant de lluny que no s’aprecia gaire el detall i decideixo no penjar-les, llàstima.
Ara seguim durant uns 600 metres més fins passar les indicacions a la nostre esquerra per anar per un caminal al Puig de la Força.
Però nosaltres anavam buscant un trencall a la dreta, sense saber que el mateix camí donava la volta sencera.
Tornem enrere fins un punt on hem trobat un trencall per anar a fer la circular i que ens torna per l’altre costat al davant del Castell, jo us recomano no agafar-lo i acabar de fer la seva circular pel seu màxim d’extensió per veure la llengua de pantà que entra per aquest altre costat.

Ja fa uns metres que podem veure de molt lluny el Pedraforca mig nevat, la Serra d’Ensija i cap a Tuixen.
Un cop davant el Castell només tenim que anar per la pista principal i turística fins a Tavertet i l’aparcament.
Com potser no ho hem sabut fer prou be ens a quedat un regust de preciós però que faltava algú, dons res això dona peu per fer-ho millor ara que ho coneixem més i tornar-hi.