dissabte, 29 de març del 2014

El Faraó de Baix, Escalada Esportiva

Avui ens hem ajuntat una bona colla i entre ells alguns supercracs, altres cracs i altres catacracs, però al final la suma de la diversitat d’escalada i de roca, tant en placa, bavaresa, etc, a sigut molt interessant, igual que la diversitat de grau i de sectors.
Hem fet 3 cordades que han sigut:

Enric Dalmau i Jordi Vives
Cinto Romero i Joan Canals
Primer hem anat tots a conèixer l’Estevet del Sector Dreta i practicament entre tots hem fet totes les vies incloses les continuacions del sector de més amunt, sense fer R intermitja.
Això a provocat que la corda de 70 metres li faltesin un parell de metres per arribar a terra, però també et pots decantar cap a la canal de més a la dreta i baixar caminant a peu de via.

vies número 4, 5 6 i 7 totes de 5 superior.

Placa Dakota
el Jaume i jo de l’Estevet només hem fet la número7 per escalfar els dits i perquè nosaltres ja les vam fer l’altre dimecres i ens anem a conèixer la Placa Dakota, que no hi hem estat mai cap dels dos.
Fem la via Soldat Gos 4c, tota la placa es d’una roca bonissima, ideal per iniciar-se, però amb una base de vies tombada un xic incomode i com que totes les vies van paral·leles i semblen molt iguals, ens anem a veure els companys del Sector Columpi 2.
Sector Columpi 2:
Aquí trobem a l’Enric Dalmau fent la via insubmissió 6b+ i el seu company Jordi Vives assegurant-lo, va paral·lel amb una altre cordada que van per la via Amnistia 6c+.

Quedem tant impressionats del company Enric, que procuro gravar en vídeo els trams més tècnics, just al mig d’una fortes rafegues de vent que li fan volar la gorra, que li recullo.

En aquestes que arriben a on estem el Cinto i el Joan i anem tots al Sector Columpi1.
Sector Columpi 1:
Aquí trobem una parella que estan fent la via Lleno de Rabia1 6a.+ via Sr. Pivot 7a.
Mentre nosaltres anavam fent les vies el Diedre 4c, senzilla però per una fissura, totalment vertical amb bones mans, que a mi hem va agradar molt, potser per l’al·licient afegut de passar pel costat d’una impressionant sabina, que valia totes les fotos del mon fins la R.
Els companys Enric i Jordi van fer una combinació de la via Killdafly 6a.+ un tour per entre mig que va oferta l’amic Enric, sense xapes, amb un parell de nassos + via Sr. Pivot 7a., traca final, la resta sense res a fer, ni demostrar amb l’hora a la butxaca, pleguem cordes i a dinar que per avui ja hem tingut forces emocions i el cor batega de pressa i tenim la necessitat de fer unes birres i menjar per aturar-lo, o als col·legues. 
El millor, tots junts com sempre per fer el que més ens agrada, gaudir de l’escalada, de la roca i dels amics, per acabar plegats dinant al Bar Muntanya de Collbató.