dijous, 25 de desembre del 2014

Via Trinxats a La Trumfa




Zona: Sant Benet / Montserrat
Agulla/Paret: La Trumfa
Tipus de Roca: Conglomerat
Dificultat: V (D)
Dificultat obligada: V de Sant Benet
Grau d’exposició: Mitjana
Compromís: Baix
Llargària: 35+35= 70 metres
Aperturistes: J.M. Alsina i R. Rubio al febrer de 1990
Equipament: Via equipada amb spits
Material: 7 cintes exprés + reunió
Orientació: Sud (sol tot el dia)
Cordada: ..... i Xarli NaturaCent
Data: 25.12.14



OBSERVACIONS:
Avui he tingut el plaer i el luxe de poder escalar al dia de Nadal amb la meva companya ....., al final hem decidit fer una via més senzilla per viure més relaxadament aquest matí i poder compartir-lo a l'hora amb el dinar de rigor familiar. Ens hem repartit els llargs fent ella el primer i jo el segon i anar fent CoCo per les aventures del proper 2015.



Aproximació:
Des del monestir de Montserrat cal pujar per les escales del pobres i bufar pel pas dels Francesos fins arribar al Plà de Santa Anna on cal seguir a la dreta tal com diuen els indicadors en direcció a Sant Benet, desprès d’una altre estona trobarem a ma esquerra unes escales que ens porten a Sant Benet, un cop al refugi es un bon lloc per esmorzar o el que vulgueu, ara cal continuar pel caminal boscos endavant cap a la dreta (direcció Trinitat). La primera agulla que trobem és la Trumfa. Agafarem el canal que puja cap a l’esquerra fins al peu de via.


1 Llarg IV+/V i 7 spits per 35 metres.
La ..... (La Jefa), com sempre que es la que marca territori, surt primer i amunt per roca fina i una mica patinosqui, fins xapar el primer spit, aquest llarg sempre es de flanqueig diagonal a la dreta, per anar a buscar la part dreta del sostre que tenim damunt on trobarem la primera reunió, còmode.

Aquesta tirada encara que potser les ressenyes ens poden donar una visió de fàcil, ¡¡¡cuidadin!!! que te alguns passets de mirar-se’ls una mica i estem a Sant Benet.


2 Llarg V i 5 spits per 35 metres.
El segon llarg es per mi, tiro recte amunt fins topar amb un mur força vertical però ben protegit i posar-me de peus a una petita balma que flanquejo per l’esquerra un cop li trobo el pas, per tornar a la dreta i amunt per un altre tram vertical però més cantellut fins la reunió al cim, recupero la companya i fem la foto finis, una via que quan et trobes a gust s’acaba, una llàstima, però es lo suficient per passar un bon matí, fem la foto finis i avall.



Descens:
El descens el fem des d’una alzina que te unes cordes lligades i una anella que es veu de lluny, 20 metres de ràpel i avall, un cop a terra ens trobem al camí que va de Sant Salvador a Sant Benet, acabem de recollir tots els trastos i anem al refugi de Sant Benet per acabar de passar aquest preciós mati de Nadal i ja sabeu Gassssss i Amunt.