divendres, 13 de juliol del 2012

Zona d'Escalada Esportiva la Cova de l'Ós


He estat buscant informació per internet d’aquest sector que m’ha anat molt bé per completar i poder fer una mica d’article amb un relat amb cara i ulls, d'aquest racó tant desconegut, la veritat es que no hi ha gran cosa, bé la informació necessària, el que vull dir es que es nota que es inhòspit i que els escaladors no els sovinteja.

Aquesta vegada a través del facebook ens hem ajuntat uns quants fanàtics de l’escalada esportiva per descobrir aquesta zona, entre ells el Martin Lewis, David, Joan, David, Peter, Jordi Coma, i jo Xarli.

COVA DE L’ÓS

Aquest sector d’esportiva té un dels bagatges més llargs de Montserrat, va néixer a la mateixa època que el Secretivo Marcelino, però fins ara la seva divulgació ha sigut nul.la.
Per fi han sortit ressenyes a la nova guia del Lucky, però tot i així no sembla que la gent s’animi.
Nosaltres hem fet un parell de visites i ho hem vist molt abandonat, però ens ha agradat: per la qualitat d’algunes línies que s’escalen a vista de veritat (absència de magnesi), per les distàncies, correctes però obligades, que fan apretar el coco i per la tranquil·litat del lloc.
Aquí va un post a veure si la penya s’anima a anar-hi.
Aproximació:
Venint de Barna, entrem a Monistrol de Montserrat i passada la benzinera, de seguida hem de girar a l’esquerra, passant just entre el Restaurant Bartomeu i el bar Bartomeu, veure foto:
Entrem a una urbanització on hem de seguir amunt pels carrers recents asfaltats.
Hem de passar pels carrers c/. Avet, c/. Azina, c/. Xiprer i c/. Pi (tot ben senyalitzat) i aparcar al final d’aquest, o bé continuar "com jo he fet" per la Travessera del Pi, que després d’unes cases, queda tallat, però amb suficient espai per voltar el cotxe i aparcar.
Inici:
Des d’aquest aparcament continuem endavant per una pista molt ampla(no tenim que arribar al revolt que fa tancat a l’esquerra), i que en molt pocs metres per la nostre dreta es converteix en un caminal (compte perquè costa a l’inici de veure’l) i que en 5-10 minuts i alguna esgarrinxada ens porta directa a la Cova de l’Òs.
Per accedir a vies de més a la dreta, abandonarem el camí abans, improvisant trencalls, però està molt tapat i pot ser útil portar tisores de podar.
Quan vaig arribar a la cova de l'ós la majoria ja i eren i estaven fent un nivell molt alt (més de 7a), vaig fer algun intent i ho vaig deixar còrrer.
Desprès d’una estona va arribar al Jordi Coma i vam fer les número 14 via Normal IV+ de 7 metres i 13 Via Sisa, Sisa ai ai 6a de 10 metres, dels grau de la via aneu amb compte, perquè he trobat que per mi valoren baix i tot el sector es de mans i peus fins.
Ara us passo la informació necessari per poder gaudir amb seguretat d’aquesta zona d’escalada, també és bo que sapigueu que dins la cova de l’òs, trobareu penjat d’un cordill un pot de plàstic i dins les mateixes ressenyes.
De fotos en vaig fer poques, perquè més que escalar vaig observar com aquests nois experts o feien, i d’allò més bé. Però igualment vaig marxar content d’aquesta nova vivència, suposo que quant agafi més nivell, si és que l’assoleixo i tornaré. Siauuuu